Työelämän joustavuus Apexilla yllätti positiivisesti

—Kun aloitin Apexilla, olin iloinen siitä, että täällä pääsi heti ohjelmointiin ja ihan ”oikeisiin” hommiin kiinni, kertoo vastikään sähköinsinööriksi Vaasan Ammattikorkeakoulusta valmistunut Matias Luukkanen.

Luukkasen ura Apexilla alkoi koulussa sähköpostiin tulleesta vinkistä. Kesätyöt kotipaikkakunnalla tuntuivat houkuttavalta idealta – niinpä hän laittoi hakemuksen sisään.

—Työ oli juuri sellaista mitä halusin tehdä. Niinpä jatkoin täällä vielä koulun ohella tuntisopimuksella ja sen jälkeen tein opinnäytetyön ja valmistuin. Nyt olenkin ollut ”vakituisena” työntekijänä Apexilla jo 1,5 vuotta ja voin sanoa viihtyväni erinomaisesti edelleen.

Into ohjasi omalle uralle ja mielenkiintoisiin työtehtäviin

Apex ei ollut Luukkaselle aiemmin tuttu muuta kuin päätien varrella sijaitsevan rakennuksen osalta. Hänelle tulikin pienenä yllätyksenä se, miten paljon asiakkaita Apexilla on ja miten monipuolisia ja mielenkiintoisia projekteja yrityksessä tehdään.

—Kyllä työssä viihtymiseen ja sitoutumiseen vaikuttaa varmaankin eniten se, että työtehtävät ovat mielekkäitä ja mielenkiintoisia.

Ennen insinööriksi valmistumistaan Luukkanen kävi ammattikoulun ja ensi raapaisu automaatioon tulikin juuri sieltä. Asennushommat eivät tuntuneet omalta, mutta automaatio alkoi kiinnostaa.

—Ammattikorkeakoulussa innostuin automaatiosuunnittelusta oikein kunnolla. Monille opiskelukavereille se ei ollut mieleisintä puuhaa, mutta minä ja kaverini opeteltiin sitä aktiivisesti yhdessä.

Automaatiosuunnittelu vaatii loogista ajattelua ja sitä, että miettii asiat rauhassa läpi. Isoja kokonaisuuksia suunniteltaessa pitää ottaa huomioon monia eri näkökulmia ja miettiä erilaisia skenaarioita. 

—Juuri tämän tyyppiset työtehtävät vievät helposti mukanaan. Kun on aihe mikä kiinnostaa, kelloa ei tule vilkuiltua.

Vapaus, vastuu ja viihtyvyys työpaikalla – ja etätöissä

Opiskeluaikojen jälkeen työelämä on näyttäytynyt Luukkaselle varsin positiivisessa valossa. Kuten muutkin ikäisensä nuoret aikuiset, myös hän arvostaa työssä joustavuutta ja hyvää työilmapiiriä.

—Joustavat työolot mahdollistavat sen, että omaa arkea ja työelämää pystyy sovittamaan hyvin eri tilanteisiin, kunhan hoitaa omat työnsä niin kuin on sovittu. Vastuu ja vapaus kulkevat täällä käsi kädessä hyvin ilman kellokorttiakin. Edellytyksenä on tietenkin se, että työntekijät ovat rehellisiä ja toimivat reilusti. Onhan tämä hieno luottamuksen osoitus työnantajalta.

Työporukan koko on merkityksellistä työviihtyvyyden kannalta – pienemmässä porukassa kaikki tuntevat toisensa nimeltä ja tietävät, missä asioissa kannattaa kääntyä kenenkin puoleen.

— Täällä on hyvä porukkahenki ja matala hierarkia, joka mahdollistaa sen, että kaikilta on helppo mennä kysymään neuvoa. Kahvipaussit vietetään yhdessä, joka kertoo mielestäni siitä, että täällä viihdytään. Tapaamme toisiamme myös tykytoiminnan yhteydessä, jota järjestetään säännöllisesti kerran kuukaudessa. Tästä kysytään jopa erikseen kehityskeskusteluiden yhteydessä! On hienoa, että työhyvinvointiin halutaan panostaa Apexilla näin paljon. Sillä on varmasti paljon merkitystä yhteishengen kannalta.