Teknologiapäivässä verkostoiduttiin ja esiteltiin uutuuksia

Susanne Blomqvist ja Tom Nylund Mirkalta testasivat lasermerkintää käytännössä. Tilannetta seuraa tekninen johtaja Vesa Karvinen Apexilta.

Apexin Kokkolassa järjestämä Teknologiapäivä tammikuun lopulla keräsi runsaasti osanottajia. Päivä tarjosi mahdollisuuden verkostoitumiseen ja syvälliseen tietojen sekä kokemusten vaihtamiseen eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

– Halusimme kertoa asiakkaille ajankohtaisista asioista sekä esitellä Apexin ratkaisuja. Osanottajilla oli myös tilaisuus luoda uusia kontakteja. Palautteen perusteella tällaiselle tapahtumalle oli selkeä tilaus, Apex Automationin myyntijohtaja Marko Kiviniemi kertoo.

Hänen mukaansa osanottajat olivat innostuneita ja aidosti kiinnostuneita Teknologiapäivän aiheista.

– Esitykset olivat intensiivisiä, ja niiden pohjalta syntyi mielenkiintoisia keskusteluita. Iso kiitos kaikille mukana olleille. Näiden kokemusten pohjalta on hyvin mahdollista, että tapahtuma saa jatkoa, Kiviniemi toteaa.

IOT-RATKAISUT JA

NIIDEN LINKITTÄMINEN

Myyntijohtaja Jaakko Rantala Siemens Osakeyhtiöstä korosti Teknologiapäivän tapaisten tapahtumien tärkeyttä.

– Tekniikka sekä ratkaisut muuttuvat ja vaatimukset kasvavat. Netissä ja perinteisessä mediassa on paljon irrallista dataa, jonka varassa kokonaisuuksien hallinta on käytännössä mahdotonta. Kun tällaisen päivän ohjelma koostuu mielenkiintoisista, eri tyyppisistä ja toisiaan tukevista teemoista asiantuntijoineen sekä todellisine demoympäristöineen, vieraat saavat kokonaiskuvan tuotantoa tehostavista ratkaisuista, Rantala kehui päivän antia.

Siemensin osuudessa käsiteltiin automaation, väylien, turvatekniikan ja diagnostiikan sulautumista yhdeksi kokonaisuudeksi.

– MindSphere-käyttöjärjestelmän vahvuus on IoT-ratkaisujen linkittäminen yhteen tuotannon teollisuusratkaisujen kanssa. IT-alalla on paljon toimijoita, jotka lähestyvät asiaa pelkästään pilvipalvelun näkökulmasta, ja näiden lisäksi ovat vielä erikseen teollisuuden ratkaisuja tarjoavat yritykset. Alan ainoana toimijana Siemens kykenee yhdistämään nämä kaksi asiaa aina tuotekehityksestä lähtien, Rantala sanoi.

AJANKOHTAISET

AIHEET KIINNOSTIVAT

Finn Springillä tuotannosta ja ostoista vastaava johtaja Juha-Jaakko Niemelä piti Teknologiapäivän yhtenä hyötynä mahdollisuutta laajentaa verkostoja.

– Täällä pääsee tapaamaan eri alojen asiantuntijoita ja keskustelemaan heidän kanssaan. Lasermerkintälaitteisiin erikoistunut Cajo Technologies on tästä hyvä esimerkki. Meilläkin mustesuihkutekniikan korvaaminen nykyistä laajemmin laserilla on harkitsemisen arvoinen mahdollisuus, Niemelä kertoi.

– Samoin pilvessä tapahtuva tiedonkeruu ja monien muidenkin asioiden hoitaminen pilvipalveluna on Finn Springille ajankohtainen asia. Pilvipalvelut ovat alue, jossa otetaan tulevina vuosina aikamoisia harppauksia, hän viittasi Siemensin MindSphere-esitykseen.

Niemelän mielestä jatkossa yksi ajankohtainen aihe Teknologiapäivillä voisi olla robotiikkaan liittyvä konkreettinen tekniikka.

– Volyymien kasvaessa Finn Spring on jo tähän mennessä pystynyt korvaamaan toistuvaa työtä sekä raskaita työvaiheita yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetuilla automaatioratkaisuilla. Samoin olemme kehittäneet tiedonkeruuta ja kerätyn tiedon analysoinnin hyödyntämistä päätöksenteossa, Niemelä jatkoi.


Kuva 1. Apexin Tero Hautala esittelee Ma-Tech Oy:n Antti Ala-Luhdalle koneiden riskienhallintaan kehitettyä ApexKoRiHa-ohjelmaa.

Kuva 2. Tomi Karsikkaan edustaman Cajo Technologiesin merkintä- ja värikuviointiteknologia kiinnosti Teknologiapäivän yleisöä.

Kuva 3. Ilmari Veijola (vas.) ja Jaakko Rantala Siemens Osakeyhtiöstä sekä Marko Kiviniemi Apexilta olivat tyytyväisiä Teknologiapäivän antiin.