Mesmecin matkassa jo yli vuosikymmenen ajan

Mesmec on pohjoismainen elintarvike- ja jalostusteollisuuden raaka-aineiden kansainvälinen käsittelyjärjestelmien toimittaja. Yritys yhdistää ratkaisuissaan pitkää kokemusta ja uusinta teknologiaa. Mesmec on perustettu vuonna 1989.

Apex Automation Oy on Mesmecille strategisesti tärkeä sähkö- ja automaatiosuunnittelun kumppani

Apex Automation on toiminut Mesmecin yhteistyökumppanina jo yli kymmenen vuoden ajan. Se on toimittanut Mesmecille erilaisia automaatiojärjestelmiä, tehnyt sähkösuunnittelua, koneturvakonsultaatiota ja keskustoimituksia. Mesmec on hyödyntänyt Apex Automationin ammattitaitoa myös testaus- ja käyttöönottopalveluiden yhteydessä.

Yhteistyö on tiivistynyt vuosien varrella luottamukselliseksi ja tärkeäksi strategiseksi kumppanuudeksi, jossa palveluntarjoaja on oppinut tuntemaan pintaa syvemmältä asiakkaan tavoitteet, toimintaympäristön ja loppuasiakkaiden tarpeet.

—Haluamme Mesmecillä luoda uudenlaisia ratkaisuja asiakkaille, jotka hakevat kilpailuetua esimerkiksi tehokkuuden kautta. Apexilla ollaan siis hyvin perillä siitä, millainen suunnittelu luo meille lisäarvoa. Apexilla on osattu rohkeasti ottaa vastaan haasteita ja tuoda ratkaisuihimme mukaan uusinta teknologiaa. Ammattitaito, osaaminen ja heidän palvelurepertuaarinsa sopivat meidän tarpeisiimme erinomaisesti, kertoo Mesmecin toimitusjohtaja Mats Strandvall.

Vaativan tason automaatiosuunnittelua

Mesmecin ja Apexin tärkeä yhteisprojekti on Mesmecille raaka-aineiden varastointiin suunniteltu modulaarinen ja täysautomaattinen BinStacker®. Järjestelmän avulla voidaan taata ei-pakattujen, astioissa olevien lihatuotteiden hygieeninen kylmävarastointi tehokkaasti huoneen koko korkeutta hyödyntämällä.

— BinStackerin automaatiosuunnittelussa varastointijärjestelmä on viety kokonaan uudelle tasolle, tällaista järjestelmää ei ole tarjolla missään muualla. Kylmätiloihin asennettavaan modulaariseen järjestelmään voidaan varastoida jopa 5000 astiaa ja sen rakenteelle on useita eri vaihtoehtoja. Järjestelmä voidaan kytkeä mm. asiakkaan ERP-järjestelmään, jossa se voi viestiä mm. asiakkaan reseptijärjestelmän kautta. Järjestelmässä on käytössä langaton ohjaus ja varaston logiikassa sovelletaan FIFO ja LIFO-periaatteita. Järjestelmän toimivuuden takaa Siemens-tekniikkaan perustuva ohjausjärjestelmä.

BinStacker® kehitystyö on kestänyt lähes 2 vuotta ja tänä aikana järjestelmästä on saatu hiottua kokonaisuus, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty ja viety loppuun saakka.

Kumppanuus tuo säästöjä ja tehokkuutta

Apex Automationin rooli Mesmecin strategian toteutumisessa on merkittävä, koska myytävien tuotteiden kilpailukyky määräytyy pitkälti tehokkaaseen automaation ja sähkösuunnittelun hyödyntämiseen.

—On selvää, että meidän kannattaa hyödyntää yhteistyökumppanimme osaamista vaativassa suunnittelussa. Luotettava kumppani uskaltaa ottaa vastuun asioista, missä he ovat ammattilaisia. Apex Automationin kautta saamme käyttöömme osaamista, joka kulkee kehityksen kärkipäässä. 


Kuvissa Apexin projekti-insinööri Janne Aulosvuo (vas.) ja Mesmecin toimitusjohtaja Mats Strandvall