Apexin koneturvallisuuden asiantuntijoista koneturvallisuusmestareita

Apex Automationilla on pitkäaikainen ja laaja kokemus käytännön koneturvallisuusratkaisuista. Kuitenkin organisaation ja henkilökohtaisen kehittymisen kannalta on tärkeää saada tunnustusta osaamisesta myös ulkopuoliselta kansainvälisesti arvostetulta taholta.

Kiwa Inspectan koneturvallisuuskoulutuksiin osallistuvilla on syksystä 2017 lähtien ollut mahdollisuus osoittaa perehtyneisyytensä ja pätevyytensä osallistumalla koneturvallisuusosaajien kolmiportaiseen pätevöitymisohjelmaan.

Kahdella ensimmäisellä tasolla pätevyyskokeisiin sisältyy kirjallisia kokeita ja kolmannella tasolla lisäksi harjoitustyö. Kahdella ylimmällä tasolla pätevyyden hakijalta edellytetään soveltuvaa teknisen alan tutkintoa ja ylimmällä tasolla lisäksi koneturvallisuuteen liittyvää työkokemusta vähintään 24 kk. Kiwa Inspecta ylläpitää rekisteriä koneturvallisuusosaajien pätevöitymisohjelmassa pätevyytensä osoittaneista henkilöistä.

Apexilla kaksi henkilöä ovat jo saavuttaneet koneturvallisuusmestarin tason. Tavoitteena on, että kaikki koneturvallisuusasiantuntijat ovat saavuttaneet mestaritason vuoden 2019 loppuun mennessä.

Jouni Känsälä on Suomen ensimmäisten akkreditoitujen koneturvallisuusmestareiden joukossa. Asiakkaillemme koneturvallisuusmestarin pätevyys on osoitus asiantuntijoidemme korkeasta ammattitaidosta

MIKSI MEIDÄT KANNATTAA VALITA KONETURVALLISUUSPALVELUJEN TOIMITTAJAKSI?

Apex on monipuolinen osaaja koneturvallisuuteen liittyvissä palveluissa. Apexilta löytyy paljon kokemusta uusien ja vanhojen koneiden ohjausjärjestelmistä, koneturvalaitteista ja koneiden riskinarvioinnista sekä koneturvallisuussäädösten soveltamisesta käytäntöön. Tarjoamme palveluita myös avaimet käteen toimituksina. Pyrkimyksemme on, että työntekijät voivat työskennellä tehokkailla ja turvallisilla koneilla.

Kun olemme mukana uuden koneen tai modernisoitavan koneen suunnittelun alkuvaiheessa, voimme löytää kustannustehokkaimmat ja turvallisimmat vaihtoehdot koneen turvallistamiselle. Aikaa ja rahaa säästyy eniten silloin, kun koneturvallisuus otetaan huomioon jo suunnittelun alkuvaiheessa. Silloin on todennäköisempää, ettei isoja rakenteellisia muutoksia koneeseen tarvitse tehdä riittävän turvallisuuden aikaansaamiseksi.

Yksinkertaiset ja edullisetkin ratkaisut voivat olla toimivia ja tehokkaita – tarvitaan vain asiantuntija, joka osaa soveltaa ratkaisuja kulloinkin kyseessä olevaan tapaukseen.

Koneturvallisuuspalveluihin kuuluvat myös opastus, koulutus ja säädöstulkinnat. Meiltä saat sähkö- ja koneturvallisuuskoulutuksia aina perusteista asiantuntijatasoon saakka. Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus sähkö- ja koneturvallisuusasioissa, hyvä säädöstuntemus sekä asiantuntemuksen osoituksena pätevyystodistukset.

Kysy lisää:

Jouni Känsälä
Toimialajohtaja,
Akkreditoitu koneturvallisuusmestari
jouni.kansala@apexautomation.fi

– Kiwa Inspecta on yksi maailman suurimmista ja luotetuimmista testaus-, tarkastus- ja sertifiointialan toimijoista. Kiwa työllistää yli 4 300 henkilöä yli 100 toimipaikassa yli 40 maassa, pääasiassa Euroopassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.