Apexin aurinkopaneelit valmiina kesään

Aurinkopaneelien asennus täydessä vauhdissa toimistomme katolla.

Syksyllä 2018 Apexin toimiston katolle asennetut aurinkopaneelit ovat aloittaneet energiantuotannon jo varhain keväällä. Kesäauringon myötä odotetaan mielenkiinnolla, kuinka paljon sähköä aurinkojärjestelmä tuottaa. Tähän mennessä kevät on jo näyttänyt lupaavia merkkejä energiantuotantoon.

Insinöörien mielenkiintoa erilaisiin teknisiin ratkaisuihin ei ole syytä aliarvioida millään saralla. Muutama apexilainen on jo ehtinyt hankkia aurinkopaneelit omiin koteihinsa, mikä tietysti lisäsi vettä myllyyn tässä asiassa. Osaltaan kynnystä investointiin madalsi myös saatu energiatuki. Harkinnan jälkeen päädyimme hankkimaan paneeliteholtaan 13kW järjestelmän kattamaan toimistomme kulutusta. Valaistuksen, tietokoneiden ja ilmastoinnin lisäksi kesäisin toimiston jäähdytys kuluttaa paljon sähköä. Maaliskuusta tähän päivään mennessä aurinkopaneelit ovatkin tuottaneet sähköä 3,8MWh. Jos laskelmat pitävät paikkansa, järjestelmä maksaa itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa.

Apexilla on jo aiemmin panostettu toimiston energiatehokkuuteen automaation avulla. Toimiston valaistus katkeaa toimistotuntien päätyttyä, samoin ilmastointi kääntyy säästöteholle. Hämärähommia ei tarvitse tehdä iltaisin, vaan paneeleista voi kytkeä valot päälle haluamiinsa toimiston osiin.

Aurinkosähkön lisäksi myös sähköiset liikkumismuodot ovat kasvattaneet suosiotaan henkilökunnan keskuudessa. Jotkut kulkevat sujuvasti työmatkan sähköpyörällä ja toimistomme parkkipaikalta voi bongata myös sähköautoja. Ehkä seuraavaksi Apexilla nähdään oma sähköajoneuvojen latauspiste?