Apex Automation Oy:n 30-vuotisjuhlavuosi: ennätysmäärä henkilöstöä ja uusi toimitusjohtaja

Marko Kiviniemi (vas.) ja Matti Pajukangas luottavaisina yrityksen tulevaisuuteen.

Kokkolalaisen Apex Automation Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu 1.4.2023 lähtien Marko Kiviniemi. Kiviniemi on yksi yrityksen perustajista ja toiminut yrityksessä 30 vuoden ajan, viimeksi myyntijohtajan tehtävissä. Pitkäaikainen toimitusjohtaja Matti Pajukangas jatkaa yrityksessä varatoimitusjohtajana.

Apex Automation Oy:n omistavat Marko Kiviniemi, Matti Pajukangas, Jouni Känsälä, Ilpo Järvelä ja Vesa Karvinen, joka toimii hallituksen puheenjohtajana. Omistajat muodostavat myös osakeyhtiön hallituksen.

”Marko on kokemuksensa ja osaamisensa vuoksi luonnollinen valinta toimitusjohtajan tehtävien jatkajaksi.”

Kiviniemen tavoite uutena toimitusjohtajana on pitää yrityksen kannattavuus korkealla tasolla ja jatkaa sekä selkeyttää yrityksessä toteutettua maltillisen kasvun strategiaa. Myyntijohtajataustansa ansiosta Kiviniemi tulee olemaan toimitusjohtajana mahdollisimman näkyvässä roolissa myös asiakastyössä.

– Nyt on oikea aika vaihtaa toimitusjohtaja. Itse olen lähivuosina tulossa eläkeikään ja Marko on kokemuksensa ja osaamisensa vuoksi luonnollinen valinta toimitusjohtajan tehtävien jatkajaksi. Itse jatkan työtekoa hyvin samanlaisissa päivittäisissä tehtävissä kuin tähänkin asti. Tulee varmasti olemaan virkistävää jatkossa nähdä yrityksen toiminta hieman eri perspektiivistä, Pajukangas kertoo.

Henkilöstö ja heidän osaamisensa on yrityksen keskeinen voimavara

Automaatio- ja sähköistysratkaisuja teollisuuden tarpeisiin tarjoava Apex Automation Oy juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Sähkö- ja automaatiotekniikan ala kehittyy koko ajan niin tekniikan kuin esimerkiksi projektinjohtamisen ja työskentelytapojenkin suhteen. Pajukankaan ja Kiviniemen mukaan yritys on onnistunut 30-vuotisen historiansa aikana olemaan mukana oikeissa kehityssuunnissa oikeaan aikaan. Kaikkiin uusiin trendeihin ei heti tule lähteä mukaan, vaan kehitykseen on suhtauduttava maltilla. Asiakkaille tarjottujen ratkaisujen tulee olla järkeviä ja pitkällä kokemuksella toimiviksi todettuja, eikä automaattisesti aina uusinta uutta.

– Päästrategiamme on hallittu ja vakaa kasvu, Pajukangas kertoo.

Strategia ohjaa myös yrityksen henkilöstöpolitiikkaa. Yritys ei ole 30 vuoden aikana irtisanonut tai lomauttanut yhtäkään henkilöä ja se näkyy myös työntekijäuskollisuudessa. Kiviniemen ja Pajukankaan mukaan henkilöstö ja heidän osaamisensa, on yrityksen keskeinen voimavara nyt ja tulevaisuudessa. Vaikka yrityksellä on tulevana kesänä ennätysmäärä työntekijöitä, lähes 60 henkilöä, rekrytointi tulee jatkossa vaatimaan erityistä panostusta.

– On hienoa saada uutta väkeä taloon kasvamaan yrityksen mukana. Uudet ihmiset tuovat myös kasvumahdollisuuksia ja uutta potkua. Heidän mukanaan tulee positiivista virettä. Näen tulevaisuutemme erittäin myönteisenä, Kiviniemi kertoo.

Katse tulevaisuuteen

Apex Automation Oy:tä 27 vuotta luotsannut Pajukangas luottaa yrityksen tulevaisuuteen. Yrityksen 30 vuotta kestänyt toiminta ja tasaisena jatkunut kasvu kertovat, että tulevia vuosia varten on onnistuttu rakentamaan vankka perusta toimia.

– Olemme täällä Keski-Pohjanmaalla kehittyvän kotimaisen teollisuuden ja teknologian aitiopaikalla. Kokkola on hieno paikka yrittää ja tehdä töitä nyt ja huomenna.